De hierboven beschreven cloudkarakteristieken hebben duidelijke consequenties voor de overvloed van die datamanagementapplicaties naar de cloud gaan. In deze sectie beschrijven we de geschiktheid van het verplaatsen met de twee grootste WatchDox bestanddelen van de gegevensbeheermarkt naar de cloud: transactiegegevensbeheer en analytisch gegevensbeheer. Met “transactiegegevensbeheer” verwijzen we naar het brood-en-boter betreffende de database-industrie, databases deze back-banking, reservering van luchtvaartmaatschappijen, online e-commerce en toepassingen voor toeleveringsketenbeheer. Deze toepassingen zijn meestal afhankelijk van de ACID-garanties die databases bieden en zijn doorgaans vrij schrijfintensief. Het implementeren van beslist transactiedatabasesysteem bij behulp betreffende een shared-nothing-architectuur is niet-triviaal, omdat gegevens over verscheidene locaties is gepartitioneerd en transacties betreffende het algemeen niet inslikken worden beperkt tot toegang tot gegevens van 1 enkele website. Dit resulteert in complexe gedistribueerde vergrendelings- en commitprotocollen en in gegevens deze via u netwerk word verzonden, wat leidt tot een verhoogde latentie en potentiële knelpunten in de netwerkbandbreedte. Het is moeilijk om ACID-garanties te handhaven in de licht van gegevensreplicatie betreffende grote geografische afstanden. Het CAP-stelling laat zien dat een shared-data-systeem slechts maximaal twee van de drie eigenschappen moet kiezen: consistentie, beschikbaarheid plus tolerantie aan partities. Wanneer gegevens aangaande een groot gebied worden gerepliceerd, laat dit bij wezen louter consistentie plus beschikbaarheid aan een systeem om eruit te kiezen. Het ‘C’ (consistentie) gedeelte van ACID wordt dus typisch geteisterd om beslist redelijke systeembeschikbaarheid op te leveren.

box vdr

Door een idee te brengen van een inherente ellende bij het bouwen van beslist gerepliceerde gegevensbank via dezelfde wide area network, zijn het interessant om de ontwerpbenaderingen betreffende enkele recente systemen bij noteren. Amazon’s SimpleDB plus Yahoo’s PNUTS implementeren beide gedeelde-niets-databases over een wide-area netwerk, toch overwinnen een problemen met gedistribueerde replicatie door een ACID-garanties betreffende het systeem te versoepelen. In u bijzonder verzwakken ze u consistentiemodel sinds verschillende vormen van uiteindelijke / tijdlijnconsistentie in te voeren, opdat alle replica’s geen overeenstemming hoeven erbij bereiken aangaande de huidige waarde met een opgeslagen waarde (het vermijden van gedistribueerde commitprotocollen). Evenzo is het onderzoek van Brantner et. al. vonden dat ze consistentie- en isolatiegaranties moesten versoepelen in de gegevensbank die ze op het S3-opslaglaag betreffende Amazon hadden gebouwd. Google’s Bigtable implementeert een gerepliceerde shared-nothing gegevensbank, maar biedt geen volledige relationele API en verzwakt de ‘A’ (atomicity) zekerheden van ACID. In u bijzonder ben het beslist eenvoudige lees / schrijf-winkel; transacties aan algemene doeleinden zijn niets geïmplementeerd (de enige atomaire acties is read-modify-write-sequences bij gegevens die onder een enkele rijsleutel zijn opgeslagen). SimpleDB plus Microsoft SQL Server Data Services werken op dezelfde manier. De H-Store-project is gericht op u bouwen van wide-area shared-nothing-transactiedatabases die voldoen aan strikte ACID-garanties sinds zorgvuldig databaseontwerp te bedienen om u aantal transacties te minimaliseren dat toegang heeft tot gegevens met meerdere partities; het renovatie blijft maar in de visiefase en het haalbaarheid betreffende de werkwijze van beslist echte dataset en querywerklast moet nog worden aangetoond. Er is enorme risico’s bij het opslaan van transactiegegevens van een niet-vertrouwde host. Transactionele databases bevatten doorgaans de volledige set operationele gegevens deze nodig bestaan om bedrijfskritieke bedrijfsprocessen bij ondersteunen. Deze gegevens bevatten details aan de laagste gedetailleerdheid en bevatten heel vaak gevoelige aankondiging, zoals klantgegevens of creditcardnummers. Elke toename van potentiële beveiligingsinbreuken ofwel schendingen met de privacy is meestal onaanvaardbaar. We concluderen zeker dat toepassingen voor transactiegegevensbeheer niet aardig geschikt is voor cloudimplementatie. Desondanks is er een aantal diensten die jij een transactiedatabase zullen sales die moet worden uitgevoerd in de cloud van Amazon: EnterpriseDB’s Postgres Plus Advanced Server en Oracle. Daar zijn maar nog geen gepubliceerde case-study’s van klanten die met succes een bedrijfskritische transactiedatabase implementeren met behulp met deze cloudproducten en, althans in aan de orde van Oracle, lijkt de cloudversie merendeels bedoeld te zijn voordat databaseback-up.